Vihdoinkin!



Vuosien passiivinen haaveeni toteutuu nyt, perustin juuri blogin!
Ideoita tursuaa, mutta pitänee muistaa maltin olevan valttia.
Istun tässä hirsitalon kuistilla elokuun tuulessa, auringon lämmittäessä vain sen verran, että olen kietoutunut lisälämpöä saadakseni kevytuntuvatakkiin. Sisällä uunissa kypsyy punikkitattipiiras, elämäni ensimmäinen.

Ps: Piirakasta tuli oikein hyvä ja mielestäni ihan kauniskin. Oletteko koskaan kypsentäneet punikkitattia? Rumempaa kypsyjää saa hakea! Kaunis nuori tatti muuttui pannulle pilkottuna sinisen limaiseksi ruskeaksi sotkuksi!

Julkaisen blogissani vain omia ohjeitani, joita keksin raaka-aineiden saatavuuden mukaan.

Ruostehelmen tattipiiras:

sekoita ensin pohjan aineet, taputtele pienehköön vuokaan.

2dl vehnäjauhoja

1dl kauraleseitä

1dl kaurahiutaleita

1tl leivinjauhetta

50g juustoraastetta

125g voita

0,5dl maitoa

Levitä taikinan päälle noin 1dl pilkottuja, paistettuja sieniä, 1dl sipulisilppua, 6siivua pilkottua metvurstia, kourallinen pieneksi silputtua lehtikaalia ja kaada kaiken päälle munamaito, joka saadaan sekoittamalla 3munaa, noin desi juustoraastetta, vähän mustapippuria ja puolidesiä maitoa.

paista 200 asteessa 30-40min. Anna jäähtyä sen verran, että täyte jähmettyy.

 

 

Tietoa kirjoittajasta

kuulasruostehelmi

Olen kolmen ihanan tenavan ihana äiti, leivon, kokkaan, sotken, siivoan, tongin ryytimaalla, elän joulua kaikin aistein lokakuusta alkaen, muun ajan haaveilen tai nautin kesästä. Asun perheeni ja kahden yksinkertaisen kissan kanssa unelmieni hirsitalossa. Sisustan valkoisella, rakastan lyhtyjä ja kynttilöitä, kukkia ja kivoja kylttejä. Leikkaan ja värjään hiukseni öisin ja aamuisin mietin, olisiko sittenkin pitänyt miettiä vielä. Rakastan ihmisiä, suklaata, päiväunia, matkustelua ja ruokaa...