Vuosien passiivinen haaveeni toteutuu nyt, perustin juuri blogin!
Ideoita tursuaa, mutta pitänee muistaa maltin olevan valttia.
Istun tässä hirsitalon kuistilla elokuun tuulessa, auringon lämmittäessä vain sen verran, että olen kietoutunut lisälämpöä saadakseni kevytuntuvatakkiin. Sisällä uunissa kypsyy punikkitattipiiras, elämäni ensimmäinen.
Ps: Piirakasta tuli oikein hyvä ja mielestäni ihan kauniskin. Oletteko koskaan kypsentäneet punikkitattia? Rumempaa kypsyjää saa hakea! Kaunis nuori tatti muuttui pannulle pilkottuna sinisen limaiseksi ruskeaksi sotkuksi!
Julkaisen blogissani vain omia ohjeitani, joita keksin raaka-aineiden saatavuuden mukaan.
Ruostehelmen tattipiiras:
sekoita ensin pohjan aineet, taputtele pienehköön vuokaan.
2dl vehnäjauhoja
1dl kauraleseitä
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
50g juustoraastetta
125g voita
0,5dl maitoa
Levitä taikinan päälle noin 1dl pilkottuja, paistettuja sieniä, 1dl sipulisilppua, 6siivua pilkottua metvurstia, kourallinen pieneksi silputtua lehtikaalia ja kaada kaiken päälle munamaito, joka saadaan sekoittamalla 3munaa, noin desi juustoraastetta, vähän mustapippuria ja puolidesiä maitoa.
paista 200 asteessa 30-40min. Anna jäähtyä sen verran, että täyte jähmettyy.
Ompas ihanan herkullisen näköinen! tarvii laittaa resepti ylös, ja testata viikonloppuna. Mitä sieniä laitoit piiraaseen?
Piirakkaan laitoin yhden kauniin, omalta pihalta löytyneen punikkitatin. En todellakaan ole mikään sienestäjä, muuta kuin haaveissani, mutta tatit ja kantarellit sentään tunnistan!
Kokeile ihmeessä ohjetta ja kerro sitten tykkäsitkö!
Kiitos vielä ohjeesta, piiraasta tuli varsin maukas!
Voi kiva kuulla! Sanoinhan, että hyvää tulee!
Todellakin herkullisen näköinen piirakka…toivottavasti maistuu ja kiitos reseptistä
Tämä oli hyvä juttu
Kuulostaa varmasti hyvältä reseptiltä, jos söis metukkaa 🙂
Mut joskus vois tehä ton, jos on kylässä joku joka syö metvurstii
En usko, että metvurstin poisjättäminen haittais yhtään. Tokihan se makua tuo, mutta ei oo korvaamaton. ??